Thursday, 8 August 2013

Marche funèbre...

Photo rights: http://www.firsthdwallpapers.com
Cand cuvintele sunt doar un mijloc de comunicare si nu un mod de a exprima esente, atunci distanta dintre adevarata personalitate si falsitate devine din ce in ce mai mica. Se produce un fel de identificare cu propria neputinta si cu propriile frustrari. "Da-i unui om o masca si acesta va spune adevarul", poate asa trebuia sa-mi incep postarea.

Mi-am imaginat o sceneta in care personajele principale sunt fictive si orice asemanare cu realitatea este pur intentionata...El: - Nu credeam ca o sa mai vii (cateva momente de pauza, timp in care trage cu sete dintr-o tigara). A trecut ceva timp de cand nu am mai venit aici. Nu am avut curaj. Credeam ca sunt mai tare dar se pare ca sunt un om slab.

Ea: - Nu spune asta! ( El inca nu se uita la ea si bea dintr-o sticla de votca)

Ea: - Vad ca te-ai apucat de baut!

El: - Imi era dor de tine. Parca mai ieri eram doi oameni fericiti facandu-ne planuri de viitor, iar acum au ramas doar amintirile si visele neimplinite.

Ea: - Nu trebuie sa ne mai vedem niciodata! Trebuie sa fii tare! Trebuie sa mergi mai departe! Lucrurile se vor rezolva! O sa vezi...

El: - Nu pot si nu vreau sa merg mai departe!

Ea: -Trebuie! Pentru noi trebuie sa faci asta!

El: - Pentru noi? Nu intelegi ca nimic nu mai are sens acum? Nu intelegi ca tot ce aveam, erai tu? Nu intelegi ca...(se uita spre Ea dar, Ea deja disparuse). Isi pune capul in maini si incepe sa planga scurt si rapid.


Vocea ei persista si acum in mintea lui, iar cuvintele ii lovesc tamplele ca niste ciocane: "Trebuie sa fii tare. Trebuie..." 

Realizeaza ca dulcea lui iluzie s-a dus, s-a dus si nu se va mai intoarce. Era timpul sa treaca mai departe, sa se maturizeze, sa zambeasca mai mult si sa uite trecutul. Nu are nimic de castigat daca isi traieste viitorul prin prisma trecutului. Dar Ea care nu mai e. Viermii oricum demult au ros si ultima farama de umanitate din sufletul ei plin. Ea cui ii ramane? ... Si atunci El zambind isi da seama ca acele cuvinte, de fapt, erau pentru Ea: "Trebuie sa fii tare"...

Google pagerank and Worth

No comments: