Thursday, 30 July 2015

Pasari oarbe pe un cer fara sfarsit

Aceasta este o poveste, dar la fel de bine poate fi povestea ta, a tuturor. Incepe ca orice alta istorisire, cu “A fost odata…”, doar ca in aceasta poveste inca nu avem un sfarsit, acesta trebuie scris pentru fiecare in parte, in functie de alegerile sale. 

Vine un moment in viata cand, chiar daca ai tot ce iti doresti pe plan profesional, financiar si familiar, parca totusi ceva lipseste. Lumea moderna tinde usor, usor sa se aplatizeze. Totul in jurul nostru se automatizeaza si in acelasi timp, oamenii se transforma in niste roboti. Totul se traieste in viteza, bucuriile si satisfactiile sunt din ce in ce mai mici si putine lucruri ii fac pe oameni sa se opreasca putin din nebunia cotidiana. Din ce in ce mai  putini oameni au sentimentul ala special de parca “timpul parca s-a oprit in loc”. 

Vine un moment in care trebuie sa iesi putin din rand, sa scoti capul din valtoare. Uita-te in sinea ta si intreaba-te care sunt cele mai importante lucruri pentru tine si cat timp le aloci zilnic. Pana la urma, drumul tau in viata, nu trebuie sa fie drumul tuturor. Sa incerci sa fii diferit, sa risti, sa ai o doza de nonconformism sa fii altfel, sa iti pese de lucrurile cu adevarat importante, asta inseamna sa traiesti cu adevarat. 

Cand ai facut ultima nebunie si te-ai decis pe loc sa pleci la mare, de exemplu? Unii ar spune ca programarea in detaliu a unui concediu sau a unor alte activitati este un semn de maturitate si de pragmatism. Dar pana la urma, daca deja stii dinainte cum o sa decurga un lucru, cum poti sa te mai bucuri de micile surprize ale vietii. E ca si cum cineva ti-ar povesti deja filmul la care ai vrea sa te uiti. Poate nu realizezi, dar viata e acum, nu peste 15 ani si tot acum trebuie traita. De cate ori nu ti-ai dorit sa faci diverse lucruri care ar rupe monotonia vietii, dar de cele mai multe ori le-ai amanat, gasind tot felul de pretexte. 

In viata, regretele cele mai mari planeaza asupra lucrurilor pe care nu le-ai facut, nu asupra celora pe care le-ai facut. Si din cand in cand te intrebi “cum ar fi fost daca?”. Trebuie sa iti gasesti acele persoane, lucruri, actiuni care te definesc in viata si sa incerci sa le acorzi cat mai mult timp. 

Poate cel mai pretios lucru pe care il are orice om e timpul, iar totul tine numai de tine sa stii cum sa-l gestionezi. Pentru ca altfel, nu vei fi decat o pasare oarba pe un cer nesfarsit ce zboara in cercuri infinite, fara o directie anume.


Asadar, analizeaza-ti viata si incepe sa acorzi mai multa importanta drumului tau si lucrurilor care sunt cu adevarat importante pentru tine. Deschide ochii, nu o sa te doara! 

Mic experiment video

No comments: