Monday 2 November 2009

Eu sunt nascut din ura...

Sunt nascut din ura si conceput din iubire... Doua sentimente atat de opuse dar totusi atat de asemanatoare... Ura e ca un copil care tanjeste dupa tot ceea ce ar putea atinge, pe cand iubirea e ca un copil cuminte dar total neindemanatic care distruge tot ceea ce atinge... Am fost acuzat ca scriu prea "negru", prea pesimist, dar poate ca e timpul sa privim lucrurile si asa cum sunt, nu numai sa le colorom pe toate in roz cand de fapt lumea are si nunte de gri, negru. Singurul lucru pe care mi-l reprosez pana acum e ca am lasat ura sa-mi acapareze mai mult decat trebuia din viata. Cuvantul "ura", acest sentiment de altfel pe cat de distrugator pe atat de constructiv, trebuia sa exprime altceva.

Cuvantul "ura" este mult prea simplu si mult prea inexpresiv pentru a exprima trairile atat de puternice care te rascolesc in momentele de manie si in momentele in care viata nu mai e asa de "roz" precum o vad toti ignorantii (optimistii), care invelesc mereu totul intr-o lumina vesela, calda... Trebuie sa facem diferenta dintre bine si rau, dintre ras si plans. Sa radem cand e de ras. Sa plangem cand e de plans. Sa uram cand e de urat si sa iubim cand e de iubit. Poate exista un motiv intemeiat pentru care eu simt ca ura e un sentiment mai nobil si mai curat decat iubirea, poate doar simplul fapt ca eu m-am nascut din ura sau poate ca voi m-ati transformat. Sau poate asa stiu eu sa iubesc... Cu ura!

Si finalul este unul la fel de pesimist pentru ca eu nu stiu sa scriu altfel. Viata nu m-a invatat sa scriu altfel. Puteti sa ma condamnati pentru asta? Poate ca da. Dar cine va da acest drept mai ales ca toti sunteti de acord cu mine in adancul sufletului vostru, numai ca nu aveti taria de caracter de a recunoaste acest lucru. Poate si voi sunteti nascuti din ura. Cine stie... Poate intr-o zi noi toti vom afla...


9 comments:

Anonymous said...

la tine vad doar frica... si te ascunzi in spatele unor cuvinte precum "ura".
nu ma face sa cred ca esti limitat

Unknown said...

Poate imi este frica... Dar cui nu-i este..Tu esti mereu curajos/a?( vb de frica si de curaj te-ai semnat anonim ) Cat despre a fi limitat nush de unde ai tras concluzia.. Poate sunt limitat, las pe altii sa fie "nelimitati"... Iar ca un mic p.s. imi pare rau ca ai inteles gresit tot ce am scris in postare...

tibie said...

din pamntul ala negru,murdar va creste o planta ,daca acelui pamant ii vom adauga ingrasamant natural (in spetza ,cacat) planta respectiva va creste mai frumoasa.ne nastem din ura?unii da...poate ca si eu,sau poate si varu',dar important este ca ne nastem,ca ne-am nascut,important e cum incercam noi sa influentzam in asa maniera incat altii sa nu se nasca din ura.hai sa promovam iubirea...de HAI SA-TI DAU O BERE ,al tau tibie :D

Unknown said...

Ideea e sa nu promovam nimic constient ... Eu unu asta doresc .. Daca vreau sa promovez ceva ma inscriu intr-un partid poitic si promovez numai "ingrasaminte". Cat despre sentimente trebuie tu sa fii cum vrei sa fii nu sa iti propui sa promovezi ura sau iubirea...Iar cand ma ref la ura nu ma ref numai la sensul propriu al cuv..dar acum fiecare intelege ce vrea...Si vis-a-vis de bere sa fie din hamei..mai stim noi cazuri..cei care se simt sa nu puna la suflet ca discutia de fata nu are leg cu voi :))))

Nimeni said...

dar de ce atata miza pe ura ? caci este un sentiment puternic, cum zici, si sunt de acord ca sentimentele puternice sa aiba prioritate, dar totusi....nu ura ci durerea esti cea care primeaza.
sa argumentez : din toate celelalte sentimente puternice, naste durerea, mai devreme sau mai tarziu, de intensitati diferite, dar ramane efectul suprem. ura este mai importanta decat iubirea doar cand trebuie, cum ai zis si tu, dar sa nu generalizam, caci nu este o rezolvare la tot. atat am avut de zis, sper sa nu iei ofense in ce'am zis.....sunt doar pareri.

Anonymous said...

nu stiu de ce zici ca te-ai nascut din ura.poate tu personal...si asta nu e interesant :)
dar confunzi ura cu alte sentimente care sunt de aceeasi parte a baricadei,si anume cea dark,neagra cum vrei.
ura e de cacat.
injoseste,pentru ca nu poti sa ai mintea si sufletul limpezi pana cand nu rezolvi cauzele urii...te tine in loc.si e loc de mai mult.
ai multe idei bune exprimate aiurea,vrei sa prinzi o esenta si iti aluneca printre degetzele.
simti, si nu stii prea bine ce...sau cum sa o zici.
it's nice:)
iti place ""negrul""-prea bine!e parte din adevar!dar si ""rozul"" e!e o conventie prin care viata merge inainte si se echilibreaza.
nu incerca sa imi combati commentul sau sa imi raspunzi.
sunt anonim(a).nu ma intereseaza.
poate nici nu mai trec p aici.
dar mai bine
gaseste!
vrei ceva ce nu ai.
nici tu nu stii ce.
dar ghici?esti OM si POTI sa iti exprimi DORINTE!
treci mai departe de cuvine!
poate merge
design yourself!
who are u?

Yève said...

Te aveam la un moment dat la "Friends" pe HI5.Tare ma bucur ca te-am (re)gasit si aici.
Cat despre ura,sunt partial de acord...

Anonymous said...

Ura nu naste copii !

Unknown said...

"Ura nu naste copii"..Ai dreptate! Naste oameni maturi. Te transforma intr-un om matur. Nu mai confuda ura si cuvantul ura din postarea mea la fel ca cei de sus. Este vb de ceva mult mai profund decat un simplu cuvant. "Eu sunt nascut din ura" nu se refera la procrearea mea sau la nasterea mea fizica ci la formarea mea spirituala de-a lungul anilor . Dar poate sunt eu prea limitat si vad viata doar in nonculori: alb si negru...